Protetika

Zubne krune, mostovi, implantati, proteze (djelimične i totalne) se koriste da zamjene nedostajuće zube. Nedostatak zuba, (jednog ili više) mogu štetno da utiču na situaciju u Vašim ustima. Negativni efekti mogu da se odraze u pomjeranju preostalih zuba u pravcu praznika, da poremete zagrižaj, da stvore govornu manu a i rizik da dođe do oboljenja preostalih zuba i aparata istih. Nadoknada izgubljenih zuba može se izvršiti fiksnom i mobilnom protetikom. Može biti kombinovana protetska nadoknada, što zavisi od situacije u ustima.

tomanovic

Fiksni protetski radovi

Oni se rade od najkvalitetnije keramike sa metalnom osnovom, (može biti i od zlata), a rade se i sa čistom keramikom, CIRKONIJUM ili "staklo-keramika". Sve ove keramičke krune se postavljaju ili na metalnim nadogradnjama, implantatima, ili na brušenim vitalnim zubima.
Savremena estetska stomatologija ne može se zamisliti bez korišćenja bezmetalnih keramičkih krunica (navlaka) u protetskoj rehabilitaciji vaših zuba.Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže "crni" metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju.
Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svjetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni izbjegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sljedstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta...
Odsustvo ,,sivog ruba" iznad krune i mogućnost postizanja utiska ,,živosti'' krune samo su neke od prednosti koje pruža bezmetalna keramika. Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima. "Stomatološki centar Tomanović" obezbjeđuje garanciju kvaliteta čak i za one najzahtjevnije i najkomplikovanjije slučajeve.

Mobilni protetski radovi

(Proteze) se rade od čistog akrilata a mogu biti i u kombinaciji sa metalnom mrežicom. Takođe, postoje proteze sa metalnom osnovom (Wizill).

Kombinovani protetski radovi

To su vezivanja fiksnih keramičkih radova sa mobilnom protezom , (atečmeni , teleskop krune i dr.).
"Stomatološki centar Tomanović’’, po povoljnim cijenama, primjenom najkvalitetnijeg materijala pruža protetske usluge. Posebno treba istaći protetski rad na implantatima kao nosačima za fiksnu nadoknadu kruna i mostova kao i proteza.